Al bell mig del mes d’agost, el barri es fa forat a l’agenda cultural i festiva de Vilanova i la Geltrú amb la celebració de la Festa Major del Tacó. Enguany la celebració es vesteix de records, de nostàlgia i de sentiments especials de mans del projecte La Vida al Tacó amb mirada pròpia, una iniciativa de l’Associació de Veïns del Tacó i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per recuperar la memòria històrica del barri.

Des de fa uns mesos, hem iniciat una recerca exhaustiva de testimonis, fotografies i documentació que narren la creació del barri del Tacó, un nucli que va néixer als anys cinquanta fruit de l’esforç i l’empenta de les primeres famílies que van decidir instal·lar-se en una zona allunyada del centre de la vila. Les dificultats i les mancances de serveis es van suplir ràpidament amb un xarxa de suport veïnals que va fer néixer un fort sentiment de barri i de família que ha perdurat fins els nostres dies.

Ara, més de mig segle després que els primers veïns s’instal·lessin al Tacó, volem deixar constància d’una història de lluites personals i col·lectives, de necessitats i de superacions, d’immigració i d’integració a través d’aquest projecte al que, un cop més, us volem convidar a participar. Tenim la sort de poden recollir els testimonis dels propis protagonistes de la nostra història.

Aprofitant la celebració de la Festa Major del Tacó, un dels moments de l’any que serveixen de trobada entre nous i vells veïns, projectarem un recull de les fotografies antigues que hem anat recopilant en els darrers mesos. Són escenes de la vida quotidiana, imatges que mostren l’evolució urbanística del barri i sobretot una infinitat de records i sentiments de pertinença.

Aquest any, més que mai, esperem que la festa sigui un moment d’unió, de record i de diversió per un barri amb uns arrels que el fan únic i especial.

 

Visca la Festa Major del Tacó!

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies